Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Snoop Dogg geëerd met Hip Hop Honors

Shownieuws

Snoop Dogg wordt door zender VH1 geëerd voor zijn bijdrage aan de hiphopindustrie. De rapper krijgt een onderscheiding voor zijn werk tijdens de Hip Hop Honors.

(Novum/AP) - Snoop Dogg wordt door de Amerikaanse tv-zender VH1 geëerd voor zijn bijdrage aan de hiphopindustrie. De rapper krijgt een onderscheiding voor zijn werk tijdens de vierde editie van het jaarlijkse evenement Hip Hop Honors, dat maandagavond op de Amerikaanse televisie te zien is.

De Californische rapper is blij met de Hip Hop Honors. Volgens hem geeft de show positieve aandacht aan een muziekgenre dat ervan wordt beschuldigd het negatieve te promoten.

De 35-jarige Snoop, die eigenlijk Cordozar Calvin Broadus Jr heet, werd gefeliciteerd door KRS-One. De raplegende polste meteen even of Snoop wilde meedoen aan een nieuwe opname van zijn jarentachtignummer 'Self-destruction', waaraan toentertijd sterren als Queen Latifah en Big Daddy Kane meewerkten. Hij zou ook Nelly, 50 Cent en Jay-Z willen vragen voor het project.

Andere artiesten die in het zonnetje worden gezet tijdens de Hip Hop Honors zijn onder anderen Missy Elliot, jaren tachtig raptrio Whoudini, A Tribe Called Quest, platenbaas Andre Harrell en producer Teddy Riley. De jaren tachtig film 'Wildstyle' van Charlie Ahearn, over een New Yorkse graffiti-artiest, krijgt ook speciale aandacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen