Kies je favoriete radiostation

Dossiers

René Froger zingt weer in het Nederlands

Shownieuws

René Froger brengt deze maand voor het eerst in achttien jaar een Nederlandstalige single uit. 'Doe maar gewoon' was woensdagmiddag voor het eerst te horen.

René Froger brengt eind deze maand voor het eerst in achttien jaar een Nederlandstalige single uit. Dat maakte zijn manager woensdag bekend. 'Doe maar gewoon' was woensdagmiddag voor het eerst op de radio te horen.

Volgens de 46-jarige zanger, die in 1998 een megahit scoorde met 'Alles kan een mens gelukkig maken', duurde het even voordat hij weer in het Nederlands durfde te zingen. "Je verstoppen in Nederlandstalige muziek is echt niet mogelijk", stelt hij. "Als je Nederlandstalige muziek zingt, laat je eigenlijk je jas aan de kapstok hangen. Je bent naakt, heel kwetsbaar."

Jarenlang zong Froger alleen in het Engels. Hits scoorde hij met nummers als 'Calling out your name' en 'In dreams'. Vorig jaar bracht hij op het podium weer Nederlandstalig repertoire ten gehore. Hij toerde toen langs theaters met 'Mijn Hollands hart', waarin hij zijn Nederlandse favorieten zong, waaronder nummers van Paul de Leeuw en Ramses Shaffy.

'Doe maar gewoon' is geschreven door Emile Hartkamp. Hij schreef ook nummers voor artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen