Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onderzoek dood Diana voortgezet in Parijs

Shownieuws

Voor het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Diana, dat op 2 oktober wordt voortgezet, reizen juryleden af naar Parijs, de plaats des onheils.

(Novum/AP) - Voor het gerechtelijk onderzoek naar de dood van prinses Diana, dat op 2 oktober wordt voortgezet, reizen juryleden af naar Parijs. Het steeds uitgestelde onderzoek moet vaststellen hoe Diana, haar vriend Dodi al Fayed en hun chauffeur in 1997 om het leven kwamen bij een auto-ongeluk in een tunnel in de Franse hoofdstad.

Volgens de rechtbank kan het onderzoek tot en met Pasen in beslag nemen. Mohamed al Fayed, de vader van Dodi, heeft gevraagd om het verhoor van 68 getuigen. De eigenaar van het Londense warenhuis Harrods pleit al jaren voor een meer gedegen onderzoek naar de omstandigheden van het ongeluk. Hij meent dat het Britse koningshuis en de veiligheidsdienst ermee te maken hebben.

In eerder onderzoek, dat werd verricht door de Franse politie, werd geconcludeerd dat het ongeval het gevolg was van drankgebruik van de chauffeur. Tegenwerpingen van Al Fayed werden eind vorig jaar, na een langlopend Brits onderzoek, ongegrond verklaard. Ook dit onderzoek stelde dat de chauffeur van het koppel te veel had gedronken toen het voertuig dat hij bestuurde achtervolgd door paparazzi verongelukte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen