Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Loeki Knol is goede fee in Assepoester-musical

Shownieuws

Loeki Knol heeft een rol bemachtigd in de musical 'Assepoester'. Ze speelt de goede fee in het sprookje, dat vanaf 14 november in De Efteling te zien is.

Loeki Knol is goede fee in Assepoester-musical

Loeki Knol heeft een rol bemachtigd in de musicalversie van 'Assepoester'. De 59-jarige zangeres speelt de goede fee in het sprookje, dat vanaf 14 november te zien is in De Efteling. Dat maakte het pretpark in Kaatsheuvel bekend op zijn website.

Knol is bekend van haar rol in de jaren zeventig tv-serie 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?' Ze speelde daarin burgemeestersdochter Lidwientje Walg. In 2004 speelde ze mee in de musicalversie van de serie, nu als de oudere Lidwina Walg, die haar dochter over haar avonturen vertelt.

Eerder werd al bekend dat zangeres Do Assepoester speelt in de musical. De Vlaamse acteur Koen Crucke is te zien in de rol van koning. De 55-jarige Crucke werd in Nederland bekend door zijn rol in de kinderserie Samson & Gert. Hij gaf gestalte aan de zingende kapper Albert.

De productie is in handen van Efteling Theaterproducties in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente. Zij maken samen met de Tros ook een zevendelige tv-serie waarin kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kans maken op een professionele opleiding tot prinses. Het programma is vanaf 17 oktober te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen