Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meidentrio wint Junior Songfestival

Shownieuws

De zusjes Lisa, Amy en Shelley zijn de winnaar geworden van het Avro Junior Songfestival. Het meidentrio uit Fijnaart won met het liedje 'Adem in, adem uit'.

De zusjes Lisa, Amy en Shelley zijn de winnaar geworden van het Avro Junior Songfestival. Met het liedje 'Adem in, adem uit' mag het meidentrio uit Fijnaart Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival, op 8 december in Rotterdam.

Lisa (13), Amy (11) en Shelley (11) wonnen de finale in Baarn zaterdag met glans: zowel de vakjury als de kinderjury vond hun liedje het best. De vakjury bestond dit jaar uit zanger Gordon, rapper Yes-R en TMF-presentatrice Nikki Plessen.

De kinderpublieksjury kon stemmen door te bellen of te sms'en. De helft van die sms- en belinkomsten gaan naar Unicef, die het geld zal besteden aan naschoolse opvang voor kinderen uit Braziliaanse sloppenwijken. De winnaars van het Songfestival bezoeken het project binnenkort samen met presentator Sipke Jan Bousema. Van hun reis maakt de Avro een documentaire, die dit najaar wordt uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen