Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe album Britney Spears heet 'Blackout'

Shownieuws

Het nieuwe album van de gevallen popprinses Britney Spears heet 'Blackout'. De titel staat voor het uitbannen van negativiteit en komt 12 november uit.

Het nieuwe album van de gevallen popprinses Britney Spears heet 'Blackout'. De titel staat voor het uitbannen van negativiteit en roept tegelijk op alles uit het leven te halen wat erin zit, laat haar platenlabel Jive Records weten. De cd ligt nog voor de feestdagen in de winkel: in de VS komt het album 13 november uit, in Nederland een dag eerder.

De eerste single van de plaat, 'Gimme more', doet het ondanks alle kritiek op Spears goed. Het liedje staat op de derde plaats in de Amerikaanse singlelijst, wat wel moet betekenen dat de 25-jarige zangeres nog altijd een trouwe schare fans heeft.

Muziekkenners zijn minder enthousiast, in het bijzonder over de bijbehorende clip waarin Spears al paaldansend over het scherm schiet. Critici noemden de video 'pijnlijk' en 'misselijkmakend'.

Jive Records laat weten dat Britney niet op de gebruikelijke promotietournee gaat om haar album aan de man te brengen. De platenmaatschappij zegt bezorgd te zijn over haar persoonlijke omstandigheden en benadrukt niet uit het oog te verliezen dat het hier om een mens gaat, en niet om een stripfiguur.

Spears raakte maandag de voogdij kwijt over haar twee zoontjes en wordt door justitie vervolgd voor het wegrijden na een aanrijding.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen