Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Ang Lee noemt zichzelf extreem verlegen

Shownieuws

Filmregisseur Ang Lee heeft moeite met sociale contacten. "Als ik niet op een set ben, vind ik het moeilijk om een gesprek te voeren", vertelt hij in Talk Asia.

(Novum/AP) - Filmregisseur Ang Lee heeft moeite met sociale contacten. "Als ik niet op een set ben, is het moeilijk voor mij om een gesprek gaande te houden", vertelt de Taiwanees in het CNN-programma Talk Asia. "Voor mij is dat moeilijker dan het maken van een film."

Zo lang het gesprek over films gaat voelt de 52-jarige regisseur zich redelijk op zijn gemak, maar 'dat is het wel zo'n beetje'. "Het is ingewikkeld voor me om me op sociaal gebied op mijn gemak te voelen", bekent hij. "Ik ben altijd verlegen, dat hoort bij mijn karakter."

Lee vindt het ook zwaar dat hij een van de bekendste Chineessprekende regisseurs ter wereld is. "Daar voel ik me heel ongemakkelijk bij", bekent hij. "Ik zou liever hebben dat iemand anders die last draagt."

Ang Lee maakte films als 'Hulk', 'Crouching tiger, hidden dragon' en 'Brokeback mountain', waarvoor hij een Oscar won. Onlangs bracht hij de erotisch getinte spionagethriller 'Lust, action' uit, die vorige maand tijdens het filmfestival van Venetië werd bekroond met een Gouden Leeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen