Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson krijgt nep Rolex-horloge terug

Shownieuws

O.J. Simpson krijgt zijn Rolex terug. Het klokje, dat op last van de rechter werd overgedragen aan de nabestaanden van Ronald Goldman, blijkt nep te zijn.

(Novum/AP) - O.J. Simpson krijgt zijn Rolex-horloge terug. Het klokje, dat eerder deze week op last van de rechter werd overgedragen aan de nabestaanden van Ronald Goldman, blijkt nep te zijn en is niet meer dan zeventig euro waard. "We zijn teleurgesteld", vertelt de advocaat van Goldman. "Dit laat weer eens zien hoe moeilijk het is om de uitspraak tegen deze man uitgevoerd te krijgen." Simpson werd in 1994 verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Goldman.

Een Amerikaanse rechter bepaalde dinsdag dat de voormalige football-ster zijn Rolex-horloge en andere waardevolle bezittingen moet overdragen aan de nabestaanden van Ronald Goldman. Ook moet hij de toekomstige royalties van een sportvideospelletje, waarin de voormalige football-ster een rol speelt, afdragen aan de vader van Goldman. Voor sieraden die minder dan 4.000 euro waard zijn, geldt dat OJ ze mag houden.

Eerder kreeg Fred Goldman de rechten op het boek 'If I did it' van Simpson toegewezen. In het boek beschrijft Simpson hoe hij de moorden op Brown en Goldman zou hebben gepleegd, als hij het zou hebben gedaan. 'If I did it' is een bestseller in Amerika.

Simpson werd na een geruchtmakend strafproces vrijgesproken, maar werd later in een civiel proces aangespannen door de nabestaanden van de vermoorde man wel aansprakelijk gesteld voor geleden schade. De rechter bepaalde dat O.J. de familie 23,7 miljoen euro schadevergoeding moet betalen. De 60-jarige Simpson is met het grootste gedeelte van dat bedrag nooit over de brug gekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen