Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Jeugd van Tegenwoordig naar Amerika

Shownieuws

Het hiphop-trio De Jeugd van Tegenwoordig gaat naar de CMJ Music Marathon in New York. Dit festival wordt wordt gehouden van 16 tot en met 20 oktober.

Het Nederlandse hiphop-trio De Jeugd van Tegenwoordig gaat naar de CMJ Music Marathon in New York. Tijdens dit showcasefestival, dat qua opzet vergelijkbaar is met het Nederlandse Noorderslag, kan internationaal muziektalent zijn kunsten vertonen. Voor het festival worden ieder jaar ongeveer zeven Nederlandse acts uitgenodigd.

Rapper Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig heeft veel vertrouwen in het bezoek aan the Big Apple. "Wij gaan naar het land waar de slechtste hiphop vandaan komt, om te laten zien hoe het wel moet", zegt hij op de muziekwebsite 3voor12.

Momenteel werkt De Jeugd van Tegenwoordig aan het vervolg van het succesvolle debuut 'Parels voor de zwijnen' uit 2005 dat met de single 'Watskeburt?!' een grote hit opleverde. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe album uitkomt.

Vorig jaar werden onder andere Kraak & Smaak en Roosbeef afgevaardigd. Naast De Jeugd van Tegenwoordig gaan dit jaar ook Malkovich, Adept, C-Mon & Kypski, Aux Raus, Mr. Wik en Alamo Race Track naar New York. Het festival wordt van 16 tot en met 20 oktober gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen