Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lenny Kravitz heeft nieuw album af

Shownieuws

Lenny Kravitz is klaar met de opnamen voor zijn nieuwe album. De release van 'It is time for a love revolution' staat gepland voor februari, meldt NME.

Lenny Kravitz is klaar met de opnamen voor zijn nieuwe album. De release van 'It is time for a love revolution' staat gepland voor februari, meldt de website van het Britse muziekblad NME.

Op het album staan veertien door Kravitz geschreven, geproduceerde en ingespeelde songs. Die hebben titels als 'Bring it on', 'Love, love, love', 'Dancin' till dawn', 'Will you marry me' en 'I'll be waiting'. In de nummers 'Back in Vietnam' en 'I want to go home' trekt de Amerikaanse rocker vergelijkingen tussen de oorlog in Irak en die in Vietnam.

Het album is vorig jaar opgenomen en geschreven op diverse locaties, waaronder New York, Miami, Parijs, Brazilië en de Bahama's. Kravitz is dolblij met het resultaat. "Ik houd van het gevoel dat het album uitademt", zei de 43-jarige muzikant tegen NME. "Ik voelde me als een kind dat in mijn slaapkamer aan het spelen was. Dat is het belangrijkste dat je kunt bewerkstelligen: een absoluut gevoel van vrijheid."

'It is time for a love revolution' is het achtste studioalbum van Kravitz. Zijn laatste cd, 'Baptism', stamt uit 2004.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen