Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Warren Beatty krijgt oeuvreprijs

Shownieuws

Warren Beatty krijgt dit jaar de oeuvreprijs van het American Film Institute. het is de meest eervolle onderscheiding voor een loopbaan in de filmindustrie.

(Novum/AP) - Acteur Warren Beatty krijgt dit jaar de oeuvreprijs van het American Film Institute. Dat heeft het filminstituut bekendgemaakt. De prijs is de meest eervolle onderscheiding voor een loopbaan in de filmindustrie. De 70-jarige Beatty, die het goede nieuws donderdag te horen kreeg, zei erg ontroerd te zijn.

Beatty won in 1981 de Oscar voor beste regisseur voor 'Reds', waarvoor hij tevens een nominatie ontving voor beste acteur. Ook voor 'Bonnie and Clyde', 'Heaven can wait' en 'Bugsy' werd hij genomineerd als beste acteur voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen.

Sinds 2001 is Beatty niet meer in een film verschenen en sinds 1998 heeft hij geen productie meer geregisseerd. Wel zei de filmmaker, die overigens nooit films in overvloed maakte, bijna klaar te zijn met het script van een nieuw project. Details wilde hij niet vrijgeven, al zal hij de film zelf regisseren.

Beatty, die jaren bekend stond als rokkenjager, is getrouwd met actrice Annette Bening. Hij neemt de oeuvreprijs op 12 juni in ontvangst in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen