Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Concert Diana brengt 1,7 miljoen op

Shownieuws

Het herdenkingsconcert voor prinses Diana heeft 1,7 miljoen euro opgebracht voor goede doelen. Dat lieten de organisatoren donderdag weten, zo meldt Reuters.

Het herdenkingsconcert voor prinses Diana heeft 1,7 miljoen euro opgebracht voor goede doelen. Dat lieten de organisatoren donderdag weten, zo meldt het Britse persbureau Reuters. Bij het evenement, dat op 1 juli plaatsvond, traden sterren als Elton John, Rod Stewart en Kanye West op.

Het zes uur durende concert in het Wembley-stadion in Londen werd bezocht door 62 duizend mensen, onder wie de Britse prinsen William en Harry, die de herdenking hadden georganiseerd. Het concert markeerde de dag dat Diana 46 jaar zou zijn geworden. De opbrengsten van het evenement gaan naar goede doelen die de prinses na aan het hart lagen, waaronder het National Aids Trust en een Britse leprastichting.

De prinses kwam tien jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Een nieuw onderzoek naar de toedracht van het ongeluk ging eerder deze week van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen