Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Casimiration' wint Nederlands Online Film Festival

Shownieuws

De experimentele film 'Casimiration' van Iris Piers is op het Nederlands Online Film Festival bekroond met de juryprijs. 'Marzipan' kreeg de publieksprijs.

De experimentele film 'Casimiration' van Iris Piers is bekroond met de juryprijs op het Nederlands Online Film Festival (NOFF). De jury, bestaande uit Micky Hoogendijk, Remco Vlaanderen, Ronald Simons, Sanna Fabery de Jonge en Erik de Bruyn, roemde de film vooral omdat hij goed overkwam op het kleinere medium van videosites op de computer.

Het stemmende publiek koos voor de korte film 'Marzipan' van Carolina Feix. Op de site van het NOFF hadden in totaal 11.500 mensen een stem op hun favoriet uitgebracht. Aan zowel de jury- als de publiekprijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

Het NOFF is de online versie van het Nederlands Film Festival, waarbij filmmakers eigen werk konden inzenden dat geschikt is om op het internet te bekijken. In totaal waren er dit jaar 49 filmpjes geselecteerd in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie. Het was de tweede keer dat het online festival op initiatief van het Nederlands Film Festival werd gehouden. De Gouden Kalveren, de belangrijkste filmprijzen voor reguliere films, worden zaterdag uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen