Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsato lyrisch over War Child-concert

Shownieuws

Marco Borsato noemt het laatste 'Friends for War Child'-concert ongeëvenaard. "Het was in één woord hartverwarmend", schrijft de zanger op zijn website.

Marco Borsato noemt het laatste 'Friends for War Child'-concert ongeëvenaard. "Alle concerten waren de afgelopen jaren fantastisch, maar dit jaar was het wel heel spectaculair," schrijft de 40-jarige zanger op zijn website. "Het was in één woord hartverwarmend."

Woensdagavond werd in Ahoy in Rotterdam de vijfde editie van het 'Friends for Warchild'-concert gehouden. Borsato zong onder meer het nummer 'Speeltuin' met Guus Meeuwis. Tijdens de repetities was er genoeg tijd voor een dolletje. "Een cameraploeg wilde de repetitie wel even filmen", vertelt Borsato. "We deden alsof we ze niet zagen en begonnen allemaal spontaan zo vals mogelijk te zingen."

Ook Ilse de Lange zong een duet met Marco. Het werd 'Engel van mijn hart', een nummer dat de Twentse zangeres al kende. "Ze wist tijdens de repetities alleen nog niet precies welke zanglijn ze zou volgen", schrijft Borsato. "Ze liet een paar mogelijkheden horen en alles klonk zo geweldig dat het bijna jammer was dat we het maar één keer zouden laten horen."

Verder waren Ali B., Edsilia Rombley en Najib Amhali op het podium te bewonderen.

War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. Borsato is sinds 1998 ambassadeur van de organisatie. Het 'Friends for War Child'-concert wordt op 4 november van 19.00 tot 20.20 uitgezonden bij de Tros op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen