Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk wijst songwriter Diane Warren af

Shownieuws

Songwriter Diane Warren wilde opnemen met Anouk, maar zij zag een samenwerking niet zitten. "Ze liet me tien nummers horen, die ik helaas niet geweldig vond"

De wereldberoemde Amerikaanse songwriter Diane Warren wilde dolgraag nummers opnemen met Anouk, maar de Haagse zangeres zag een samenwerking niet zitten. "We zijn in de studio gaan zitten en ze liet me tien nummers horen, die ik helaas niet geweldig vond", zegt ze in haar Fanclub Magazine. "Het zijn van die nummers die ik op mijn achttiende zou willen zingen, maar nu niet meer."

Anouk was met haar man op een feestje in Los Angeles, waar ze met producer Greg Ballard werkte aan haar nieuwe album 'Who's your momma'. "Daar ontmoetten we een vrouw die vroeg wat ik zoal deed", vertelt Anouk. "Toen ik vertelde dat ik met Greg Ballard werkte, werd ik opeens een stuk interessanter om mee te praten."

De vrouw, die zich voorstelde als Diane Warren, vroeg aan Anouk wat ze ervan zou vinden als zij de wereldhit voor haar had. "Ik had gelijk zoiets van 'wat heb ik nu weer voor fucking idioot aan mijn laars hangen'", vertelt de zangeres, die Warren niet herkende.

Toch spraken de twee af om elkaar de maandag na het feestje te ontmoeten. "Uiteindelijk had ik zoiets van 'als je 'm hebt, wil ik 'm graag horen'", vertelt Anouk. "Terug op onze hotelkamer ben ik haar naam gaan googelen en toen kreeg ik bijna een hartberoerte", zegt de 32-jarige blondine. "Dat mens is een van de grootste songwriters ter wereld!" Warren schreef nummers voor onder anderen Whitney Houston, Joe Cocker, Mariah Carey, Gloria Estefan en Joss Stone.

Anouk begaf zich nieuwsgierig naar het luxe kantoor van Warren op Sunset Boulevard. Helaas vielen de nummers haar nogal tegen. "Ik heb haar later nog gemaild dat het leuk was en ik heb voorgesteld om eventueel een keer samen wat te doen", vertelt Anouk. "Zij schrijft niet samen en dat wil ze zo houden, dan is het voor mij al over." De Haagse kijkt terug op een 'te gekke ervaring' en noemt Warren 'een hartstikke leuk mens'.

Het album, dat volgens Anouk heel divers is, is inmiddels opgenomen. "Er staan twee heel kleine ballads op en de rest is mid-tempo en up-tempo", onthult ze. In totaal nam ze zeventien nummers op, waarvan er elf op de cd terecht zijn gekomen.

Van de overgebleven nummers ruilde ze er een met haar man, 'Postman' Remon Stotijn. "Ik wilde heel graag een nummer van hem hebben, maar die wilde hij niet afstaan. Ik heb moeten smeken of ik dat nummer toch mocht hebben en uiteindelijk was dat okay, maar toen moest ik een nummer aan hem geven en dat is gebeurd."

De eerste single van 'Who's you momma', die 'Good God' heet, verschijnt in de derde week van oktober. Het album ligt in november in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen