Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wende Snijders krijgt tweede Edison

Shownieuws

Wende Snijders wint voor de tweede keer een Edison Award. Snijders krijgt dit jaar de prijs voor haar album 'La fille noyee', in de categorie World.

Wende Snijders krijgt voor de tweede keer een Edison Award. Ze ontvangt deze prijs voor haar album 'La fille noyee', in de categorie World, voor wereldmuziek. Snijders won in 2005 met haar debuut-cd 'Quand tu dors' ook al één van de prestigieuze muziekprijzen.

Eric Vloeimans krijgt in de categorie Jazz Nationaal de Edison voor zijn album 'Gatecrashin'. In de nieuwe categorie Jazz Vocaal ontvangt de Noorse zangeres Silje Nergaard de prijs voor haar album 'Darkness out of blue'. Andere winnaars zijn Micheal Brecker en Weather Report.

Verder slepen zangeres Randy Crawford en pianist Joe Sample dit jaar een Edison Lifetime Achievement Award in de wacht. De Amerikaanse artiesten komen in het najaar speciaal naar Nederland om deze oeuvreprijs in ontvangst te nemen. Ze zullen dan ook optreden. De winnaar van de Jazzism Publieksprijs wordt medio oktober bekendgemaakt.

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland en worden sinds 1960 uitgereikt voor muziek van bijzondere kwaliteit. De naam is een eerbetoon aan Thomas Alva Edison, de uitvinder van de fonograaf.

De Edison Awards omvatten drie muzikale genres die alle hun eigen uitreiking kennen: Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World. De Edisons Jazz/World 2007 worden op 6 november uitgereikt tijdens het Edison Jazz/World Gala in het muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen