Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pavarotti ontvangt Italiaanse cultuurprijs

Shownieuws

Luciano Pavarotti krijgt een nieuwe staatsprijs voor het uitdragen van de Italiaanse cultuur in binnen- en buitenland. Hij is de eerste die de prijs ontvangt.

(Novum/AP) - Operaster Luciano Pavarotti krijgt een nieuwe staatsprijs voor het uitdragen van de Italiaanse cultuur in binnen- en buitenland. De 71-jarige tenor is de eerste die de onderscheiding in ontvangst neemt, zo maakte het Italiaanse ministerie van cultuur dinsdag bekend. De datum van de uitreiking is nog onbekend.

De legendarische zanger, bij wie vorig jaar alvleesklierkanker werd vastgesteld, is verheugd met de onderscheiding. "Ik ben heel blij en trots op deze prijs", zei hij tegen het Italiaanse persbureau Ansa. Pavarotti werd vorig jaar geopereerd in New York. Vorige maand werd hij in zijn thuisplaats Modena in het ziekenhuis opgenomen met hoge koorts. Onlangs werd hij uit het ziekenhuis ontslagen.

Het operahuis La Scala, waar Pavarotti veertig jaar geleden voor het eerst optrad, organiseert een zangwedstrijd ter ere van de zanger, die nieuw talent een kans moet bieden. Ook dat initiatief ontvangt hij met open armen. "Ik heb altijd geloofd dat onze ware kracht ligt in het enthousiasme, de toewijding en de motivatie die we weten over te brengen op de jeugd", zei hij tegen Ansa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen