Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dick Maas wijzigt titel 'De botox methode'

Shownieuws

Dick Maas heeft de titel van zijn zwarte komedie 'De botox methode' veranderd in 'Moordwijven'. Botoxproducent Allergan had met een rechtszaak gedreigd.

Dick Maas heeft de titel van zijn zwarte komedie 'De botox methode' aangepast. De film wordt nu uitgebracht onder de titel 'Moordwijven', zo maakte Independent Films donderdag bekend. De aanpassing komt nadat het Amerikaanse bedrijf Allergan, dat het spierverlammende botox produceert, dreigde met een rechtszaak.

Maas zegt graag de strijd te zijn aangegaan met de farmaceutische gigant. "Volgens onze advocaat was het juridisch een twijfelgeval", stelde de regisseur in een verklaring. "Ik had het graag in de rechtszaal uitgevochten, maar in tegenstelling tot Allergan ontbreekt het ons aan de middelen kostbare juridische procedures te voeren."

Met de nieuwe titel is de 56-jarige filmmaker, die klassiekers als 'De lift' en 'Flodder' maakte, zeer tevreden. "Aanvankelijk konden we geen geschikt alternatief vinden totdat iemand 'Moordwijven' voorstelde", zegt hij. "Ik vind de nieuwe titel goed, misschien nog wel beter dan de oude'.

In 'Moordwijven' schakelen drie miljonairsvrouwen, gespeeld door Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries, een huurmoordenaar in om een van hun overspelige echtgenoten uit de weg te ruimen. De film draait vanaf 20 december in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen