Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Lodiers nieuwe voorzitter BNN

Shownieuws

Patrick Lodiers wordt per 1 december voorzitter van het bestuur van BNN. Daarnaast blijft de 35-jarige Lodiers actief als presentator en programmamaker.

Patrick Lodiers nieuwe voorzitter BNN

Patrick Lodiers wordt per 1 december voorzitter van het bestuur van BNN, de hoogste functie binnen de omroepvereniging. Hij volgt Laurens Drillich op. Daarnaast blijft Lodiers actief als presentator en programmamaker. Dat heeft BNN woensdag bekendgemaakt.

De 35-jarige Lodiers noemt zijn nieuwe functie 'een onwaarschijnlijke eer'. "Het is niet eenvoudig, want het voelt alsof je in de voetsporen van BNN's goddelijke drie-eenheid treedt: Gerard Timmer, Laurens Drillich en Bart de Graaff zijn toch de Vader, de Zoon en de Heilige Geest van BNN", zegt hij. "Ik ga verschrikkelijk mijn best doen."

De 43-jarige Drillich neemt afscheid van de jongerenomroep, omdat hij in het buitenland gaat wonen en werken. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van BNN in 1998. "Vijf jaar na het overlijden van Bart heeft BNN weer een presentator en programmamaker als voorzitter en boegbeeld", vertelt hij. "Daar ben ik heel trots op."

Patrick Lodiers begon zes jaar geleden als presentator bij BNN. Hij presenteerde programma's als Couscous & Cola, 'Je zal het maar hebben', De Lama's en Over Mijn Lijk. In juni presenteerde hij De Grote Donorshow, en mediastunt waarmee aandacht werd gevraagd voor het tekort aan orgaandonoren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen