Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofrolspeelster 'Dirty dancing' bekend

Shownieuws

Jette van den Berg heeft de hoofdrol bemachtigd in de Nederlnadse theaterversie van 'Dirty dancing'. Van den Berg gaat Francis 'Baby' Houseman spelen.

Hoofrolspeelster 'Dirty dancing' bekend

Jette Carolijn van den Berg heeft de hoofdrol bemachtigd in de Nederlandse theaterversie van 'Dirty dancing'. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties woensdag bekendgemaakt. Van den Berg gaat Francis 'Baby' Houseman spelen, het meisje om wie het verhaal draait.

Eerder werd al bekend dat de de rol van Johnny Castle voor Martin van Bentum is. Anouk van Nes en Chris Tates spelen de ouders van Baby.

Het is de eerste keer dat Van den Berg een hoofdrol speelt in een grote productie. Ze speelde in een aantal toneelstukken, zoals 'Sporenonderzoek' en 'Uw koninkrijk kome'. Ook was ze te zien in kleinschalige musicals als 'Paraat!' en 'Hollywood'.

Van den Berg heeft zin in haar nieuwe uitdaging. "Ik zie Baby als een soort dans-Assepoester", zegt ze. "Van een onbeduidend principieel bang meisje verandert ze in een passionele danskoningin. Die ontwikkeling lijkt enorm op die van mezelf door de jaren heen."

'Dirty dancing' gaat over de brave Baby die verliefd wordt op de volkse, maar sexy Johnny. Haar vader is niet gecharmeerd van de liefdesperikelen tussen zijn dochter en de dansleraar. De gelijknamige film was in 1987 een groot succes, met name door de soundtrack. Zo was onder meer 'I've had the time of my life' een grote hit.

De Nederlandse musicalversie van 'Dirty dancing' gaat op 9 maart in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen