Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Valentino gaat met pensioen

Shownieuws

Valentino gaat met pensioen. De modeontwerper kondigde dinsdag aan dat hij na 45 jaar terugtreedt als hoofdontwerper van zijn internationale modehuis.

Valentino gaat met pensioen

(Novum/AP) - Valentino gaat met pensioen. De modeontwerper kondigde dinsdag aan dat hij na 45 jaar terugtreedt als hoofdontwerper van zijn internationale modehuis.

In een verklaring zegt de 75-jarige Italiaan dat hij zijn werkzaamheden in januari afrondt, nadat hij zijn couture-collectie heeft getoond in Parijs. Hij heeft geen opvolger benoemd, het bestaande team blijft ontwerpen. "Ik weet zeker dat het modehuis Valentino gaat veranderen, maar ik hoop dat ze mijn werk voortzetten op een manier die mij trots zou maken."

Valentino kwam tot zijn beslissing nadat hij deze zomer met een gala vierde dat hij 45 jaar in het vak zat. Op het chique feest in Rome waren meer dan duizend gasten afgekomen, onder wie vrienden als Mick Jagger, Prinses Caroline van Monaco, model Claudia Schiffer and actrice Sarah Jessica Parker.

"Het zou onmogelijk zijn om het geluk en de emotie die me toen overmanden te evenaren, dus ik heb besloten dat dit het perfecte moment is om 'addio' (vaarwel) tegen de modewereld te zeggen", vertelt de ontwerper.

Valentino Garavani brak in 1962 in Florence door als couturier toen zijn eerste show in het Palazzo Pitti als een ware openbaring werd gezien door modekenners. Eind jaren zeventig was zijn kenmerkende V-logo niet meer weg te denken uit de modewereld. De ontwerpen van Valentino worden gekenmerkt door een klassieke, elegante lijn, vaak in felle kleuren.

De modeontwerper is niet van plan achter de geraniums te verdwijnen. "Het is mijn doel om instellingen te ondersteunen en te creëren, die de kunst van het ontwerpen promoten", verklapt hij. Ook zou de stad Rome hulp willen van Valentino om weer op de kaart te worden gezet als internationale modestad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen