Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme wint Cinema.nl Afficheprijs

Shownieuws

De poster van de docufilm over Ellen ten Damme is bekroond met de Cinema.nl Afficheprijs. De prijs werd uitgereikt op het Nederlands Films Festival in Utrecht.

De poster van de docufilm over Ellen ten Damme is bekroond met de Cinema.nl Afficheprijs. Het affiche van 'As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to', ontworpen door Paul Postma, kreeg ruim dertig procent van de vijftienhonderd stemmen die door het publiek zijn uitgebracht via Cinema.nl.

De prijs werd woensdagavond uitgereikt in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk op het Nederlands Films Festival in Utrecht. Na afloop van het festival wordt de poster opgenomen in de collectie van het Filmmuseum.

Ellen ten Damme heeft met de winst de documentaire 'Dutch touch', 'Kruistocht in spijkerbroek', 'Pretpark Nederland' en 'Waar is het paard van Sinterklaas?' verslagen. De documentaire 'As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to' gaat over de periode nadat borstkanker bij de zangeres is geconstateerd.

De Cinema.nl Afficheprijs, die voorheen de Skrien Afficheprijs heette, is in 2001 in het leven geroepen om een onderbelicht maar belangrijk onderdeel van de filmpromotie naar een hoger peil te brengen. De winnaar werd in de voorgaande jaren bepaald door een vakjury; vanaf deze editie bepaalt de jury nog wel de nominaties, maar beslist het publiek.

Films als 'Diep', '0605', 'Grimm' en 'Van god los' wonnen eerder de Cinema.nl Afficheprijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen