Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nominatie Het Huis Anubis voor kindertelevisieprijs

Shownieuws

Het Huis Anubis van Nickelodeon maakt kans op een Kinderkast-prijs. De serie is door de publieksjury van de televisieprijzen genomineerd in de categorie fictie.

Het Huis Anubis van Nickelodeon maakt kans op een Kinderkast-prijs. De serie is door de publieksjury van de kindertelevisieprijzen genomineerd in de categorie fictie. Dat heeft stichting Cinekid, die de prijzen jaarlijks uitreikt, woensdag bekendgemaakt.

Het Huis Anubis gaat de strijd aan met de korte KRO-film 'Het monsterlijk toilet' en met de VPRO-serie Taxi van Palemu. De publieksjury, bestaande uit tweeduizend kinderen uit heel Nederland, nomineerde ook drie favorieten in de categorie non-fictie, te weten: de Anne Frank Special van de NPS, de KRO-serie Buitenspelen en de VPRO-serie Taarten van Abel.

Niet alleen de publieksjury reikt op 20 oktober in Amsterdam twee prijzen uit, ook een vakjury, bestaande uit onder anderen journalist Marijn van der Jagt en presentator Chris Silos, mogen twee Kinderkast-prijzen uitdelen.

In de categorie fictie nomineerde deze jury de kleuterdramaserie Adriaan van de KRO, de korte NPS-film 'Donkeygirl' en 'De grote hummimummi karaoke show' van de VPRO. In de categorie non-fictie zijn de VPRO-serie Bloot, de Nationale Wetenschapsquiz junior en, net als bij de publieksjury, de serie Buitenspelen genomineerd.

De nominaties van de publieksjury worden op 10 en 17 oktober uitgezonden op het kinderkanaal Z@pp, waarna alle kinderen van Nederland hun definitieve stem kunnen uitbrengen op de site kinderkast.nl. De winnaars worden op 20 oktober bekendgemaakt op het Westergasterrein in Amsterdam tijdens de prijsuitreiking van het Cinekid filmfestival, dat van 14 tot en met 21 oktober wordt gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen