Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje maakt weer cd met Bacharach

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis komt met een tweede album met Burt Bacharach. Dat zegt een woordvoerder van platenmaatschappij EMI in het vakblad Muziek en Beeld.

Trijntje Oosterhuis komt met een tweede album met Burt Bacharach. Dat zegt een woordvoerder van platenmaatschappij EMI in het entertainmentvakblad Muziek en Beeld. De Amerikaanse componist zou zelf hebben verzocht om een nieuwe samenwerking. "Hij wilde dolgraag nog een keertje met Trijntje samenwerken. En zo'n verzoek kun je eenvoudig niet naast je neerleggen."

Vorig jaar bracht Trijntje het album 'The look of love' uit met louter nummers van de veteraan Bacharach. Hij was op piano te horen, onder meer op het nummer 'This house is empty now'. Op het tweede album komen volgens de woordvoerder onder meer klassiekers als 'What the world needs now' en 'I just don't know what to do with myself'. Het is de bedoeling dat het album op 30 november in de winkels ligt.

EMI maakt verder bekend dat de Tros het opnemen van het album filmt. De omroep maakt er een special van, die wordt uitgezonden in de TV Show van Ivo Niehe. Ook de NPS volgt Trijntje tijdens het maken van de cd, voor een documentaire die de zender over de zangeres maakt. Deze wordt in december uitgezonden.

Het bericht over de tweede samenwerking tussen Oosterhuis en de 79-jarige Bacharch komt vlak na een relletje om 'The look of love'. Radio 2 lag onder vuur omdat de zender geld zou hebben geïnvesteerd in het album. Een woordvoerder van de zender ontkende dinsdag dat er iets illegaals is gebeurd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen