Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zender Het Gesprek tevreden over eerste avond

Shownieuws

De mensen achter Het Gesprek zijn 'uitermate tevreden' over het verloop van de eerste uitzendavond dinsdag. De paar kleine technische foutjes 'horen erbij'.

De mensen achter Het Gesprek zijn 'uitermate tevreden' over het verloop van de eerste uitzendavond dinsdag. "Natuurlijk waren er wel een paar technische foutjes, maar dat hoort erbij in het begin", zegt een woordvoerder van de zender die uitsluitend praatprogramma's uitzendt. "Je loopt altijd tegen dingen aan die beter kunnen."

Het Gesprek, een particulier initiatief van Frits Barend, Derk Sauer en Ruud Hendriks, trapte af met een interview dat Barend en Hendriks hielden met Paul Witteman, Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk. Daarna volgde een gesprek tussen auteurs Kluun en Harry Mulisch. Het derde interview van de avond werd gehouden door Sven Kockelman met minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, waarna werd overgeschakeld naar het lanceringsfeest van de zender in de Amsterdamse Paradiso. "Het was zeker een mooie eerste avond qua bezetting", vindt de woordvoerder.

De zender is te bekijken op de website hetgesprek.nl, op digitale televisie en, in ieder geval tot en met december, in de avonduren op het kanaal van LiveShop. De kijkcijfers van de eerste avond -gemiddeld keken er twintigduizend mensen naar de programma's via de kabel- vallen de woordvoerder 'zeker niet tegen'. "En er is vooral op internet veel gekeken. Alleen al in het eerste uur hadden we ongeveer twintigduizend bezoekers op onze site", vertelt hij. "Het is natuurlijk ook een kleine niche, we hebben geen heel grote doelgroep. We zijn tevreden en van hieruit gaan we verder."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen