Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson moet Rolex inleveren

Shownieuws

O.J. Simpson moet zijn Rolex en andere waardevolle bezittingen overdragen aan de nabestaanden van Ronald Goldman. Hij werd samen met de ex van O.J. vermoord.

(Novum/AP) - O.J. Simpson moet zijn Rolex-horloge en andere waardevolle bezittingen overdragen aan de nabestaanden van Ronald Goldman. Ook moet hij de toekomstige royalties van een sportvideospelletje, waarin de voormalige football-ster een rol speelt, afdragen aan de vader van Goldman. Dat heeft een Amerikaanse rechter dinsdag bepaald.

Simpson moet verder de sportmemorabilia die hij vorige maand in Las Vegas met behulp van gewapende mannen van een verzamelaar zou hebben gestolen afgeven als blijkt dat hij inderdaad de rechtmatige eigenaar is van de souvenirs. O.J., die op borgtocht vrij is, moet zich in deze zaak voor de rechter verantwoorden voor onder meer beroving en vrijheidsberoving. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Simpson werd in 1994 gearresteerd op verdenking van het vermoorden van zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. Hij werd na een geruchtmakend strafproces vrijgesproken, maar werd later in een civiel proces dat de nabestaanden van de vermoorde man had aangespannen wel aansprakelijk gesteld. De rechter bepaalde dat O.J. de familie 27 miljoen euro schadevergoeding moet betalen. De 60-jarige Simpson is met het grootste gedeelte van dat bedrag nooit over de brug gekomen.

De advocaat van de voormalige acteur betwijfelt of de Goldmans veel opschieten met de Rolex van zijn cliënt. "Heb je wel eens gehoord van Rolex-horloges die slechts 88 euro kosten?", zegt hij. Volgens de raadsman heeft O.J. gezegd dat het een namaakhorloge is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen