Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Deep River Quartet eert Robert Long

Shownieuws

Het Deep River Quartet gaat dit najaar het theater in met een hommage aan Robert Long. Zaterdag gaat Swing Long van de close-harmony groep in première.

Het Deep River Quartet brengt dit najaar in het theater een hommage aan Robert Long. Zaterdag gaat het liedjesprogramma Swing Long van de close-harmonygroep in première. Oorspronkelijk was de bedoeling dat Robert Long zou meedoen, maar de zanger stierf in december.

In hun programma combineren de vier heren van het Deep River Quartet hun eigen nummers met die van Long. Ze vertellen het een grote eer te vinden het oeuvre van de zanger te mogen gebruiken in hun show. "Robert Long zal altijd in onze herinnering blijven als die zeer sympathieke vriend met die prachtige stem en componist van honderden fantastische liedjes."

Robert Long overleed in december op 63-jarige leeftijd aan de gevolgen van buikvlieskanker. Op 22 oktober wordt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam een muzikale ode aan de artiest gebracht. Artiesten als Willeke Alberti, Simone Kleinsma, Rob de Nijs en Jan Keizer doen mee aan 'A la Longue, een hommage aan Robert Long', op de dag dat hij 64 jaar zou zijn geworden. Het concert, waarvan de opbrengst naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gaat, is uitverkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen