Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriend Belinda Meuldijk voert actie tegen fokkers

Shownieuws

De vriend van Belinda Meuldijk heeft met medestanders in Den Haag actie gevoerd voor honden. Thierry Duval overhandigde een petitie aan Kamerleden.

Vriend Belinda Meuldijk voert actie tegen fokkers

De vriend van Belinda Meuldijk heeft dinsdagmiddag met enkele tientallen demonstranten op het Plein in Den Haag actie gevoerd tegen de handel in dieren. Thierry Duval, gedragstherapeut voor honden, heeft een petitie en een concept-keurmerk voor fokkers overhandigd aan de Tweede Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Duval bindt de strijd aan met fokkers die illegaal honden verkopen via internet. Hij wil dat Den Haag met regelgeving komt, zodat deze handel aan banden kan worden gelegd. Ook wil hij dat er een keurmerk komt voor fokkers, zodat de dierenliefhebbers weten bij welke handelaar zij een gezonde pup kunnen kopen.

Duval wil over een maand, op dierendag, het keurmerk aan het publiek presenteren. Het is ontwikkeld door advocaten, dierenartsen en verzekeringsmaatschappijen, stelt hij op zijn website stopdebroodfok.nl. Met het keurmerk wil Duval de dierenhandel controleren en zowel de koper als de verkoper steunen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen