Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cabaratiers kiezen favoriete film op Filmfestival

Shownieuws

Onder anderen Thomas Acda en Viggo Waas presenteren tijdens het Nederlands Film Festival in het programma 'De keuze van...' hun favoriete Nederlandse film.

Zes cabaretiers presenteren tijdens het Nederlands Film Festival hun persoonlijke filmkeuze in het programma 'De keuze van...'. Thomas Acda, Viggo Waas, Peter Heerschop, Vincent Bijlo, Martin van Waardenberg en Sanne Wallis de Vries hebben hun favoriete Nederlandse film uitgekozen.

Thomas Acda koos voor 'Het stenen vlot' van George Sluizer. "De fantasie, de verbeelding, de beelden, ik vind het een zalige film", zegt de 40-jarige acteur en zanger.

Viggo Waas presenteert 'Wilde mossels' van Erik de Bruyn als zijn favoriet. Ik vond het een erg goede film", vertelt Waas, die in Kopspijkers zat en een rol speelde in de tv-serie Spangen. "Het geeft een goed beeld van het leven van jongeren in Zeeland en er wordt vooral ook goed in geacteerd. Dat zie je ook niet altijd meer in Nederland."

Martin van Waardenberg vindt 'Van God los' van Pieter Kuijpers een van de beste Nederlandse films. "Wat ik goed vind aan de film is dat er met een enorme onverschilligheid gemoord wordt, wat in schril contrast staat met het zachte Limburgse accent van de personages", vertelt Van Waardenberg, die een hoofdrol speelde in de tv-serie Loenatik. "Er wordt erg goed geacteerd in de film, je kan je goed inleven in de personages waardoor je makkelijk meegaat in de tragiek van het verhaal."

Voor 'de keuze van...' vraagt de organisatie van het Nederlands Film Festival elk jaar een of meerdere personen met een bijzondere band met de Nederlandse film een programma samen te stellen van zijn of haar Nederlandse films. Onder anderen Ronald Giphart, Loes Luca en Theo Maassen gingen de cabaretiers voor.

De 27e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober in Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen