Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Wolfsbergen' favoriet bij Gouden Kalveren

Shownieuws

'Wolfsbergen' van Nanouk Leopold maakt kans op zes Gouden Kalveren. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt op het 27e Nederlands Film Festival in Utrecht.

'Wolfsbergen' van Nanouk Leopold maakt kans op zes Gouden Kalveren. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt op het 27e Nederlands Film Festival in Utrecht. De filmprijzen worden zaterdag uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

De film van Leopold, over een familie waarvan de overgrootvader heeft aangegeven te willen sterven, is onder meer genomineerd voor beste lange speelfilm, beste regie en beste scenario. Ook is hoofdrolspeelster Catherine ten Bruggencate genomineerd in de categorie beste actrice.

'Wolfsbergen' gaat in de categorie beste lange speelfilm de strijd aan met 'Kruistocht in Spijkerbroek' van Ben Sombogaart en 'Nightwatching' van de in Nederland wonende Britse regisseur Peter Greenaway. Deze film, over de controverse die Rembrandt uitlokte door iemand in het schilderij 'Nachtwacht' als moordenaar te identificeren, gaat eind januari in première.

'Nightwatching' werd ook nog genomineerd in vier andere categorieën, waaronder beste regie en beste cameravoering. De film is daarmee na 'Wolfsbergen' de grootste kanshebber zaterdag. 'Tussenstand' van Mijke de Jong maakt kans op vier Gouden Kalveren. 'Wild Romance' van Jean van de Velde, 'Dennis P.' van Pieter Kuijpers en 'Kicks' van Albert ter Heerdt sleepten elk drie nominaties in de wacht.

Opvallend is dat de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, 'Duska' van Jos Stelling, maar twee nominaties kreeg. De Nederlandse inzending voor de Oscars werd genomineerd voor beste muziek en actrice Sylvia Hoeks maakt kans op het Kalf voor beste vrouwelijke bijrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen