Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bill Murray bracht vrienden thuis in golfkarretje

Shownieuws

Bill Murray zegt dat hij vrienden thuisbracht toen hij in een golfkarretje door Stockholm reed. "Ik heb na afloop van een feest wat vrienden thuisgebracht."

(Novum/AP) - Bill Murray zegt dat hij vrienden thuisbracht toen hij vorige maand in een golfkarretje door de straten van Stockholm reed. "Ik heb na afloop van een feestje wat vrienden thuisgebracht. Net als een buschauffeur stopte ik zo nu en dan om mensen uit te laten stappen."

Murray zou ongeveer zes mensen aan boord hebben gehad. De politie hield de acteur aan, nadat hij net het laatste stel thuis had afgezet. Omdat ze een sterke dranklucht roken, rekenden de agenten hem in.

"Ze dachten dat ik dronken was, maar ik heb uitgelegd dat ik een golfer ben", vertelde hij aan verslaggevers op het Filmfestival van Venetië, waar hij was ter promotie van de nieuwe film 'The darjeeling limited'. De Amerikaanse acteur speelde mee in een golftoernooi in de Zweedse hoofdstad.

Omdat Murray, die bekend is van films als 'Groundhog day' en 'Lost in translation', weigerde om een blaastest te doen, was de politie gedwongen het alcoholgehalte in zijn bloed te testen door middel van bloedonderzoek. Als daaruit blijkt dat de acteur het maximaal toegestane alcoholpromillage van 0,2 heeft overschreden, kan hij vervolgd worden wegens rijden onder invloed.

Volgens de politie is het in Zweden niet illegaal om in een golfwagentje door de stad te rijden, maar is het wel 'heel ongebruikelijk'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen