Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Australië herdenkt Steve Irwin

Shownieuws

Australië staat dinsdag stil bij de sterfdag van Steve Irwin. De Crocodile Hunter kwam vorig jaar om het leven na een steek van een pijlstaartrog.

(Novum/AP) - Australië staat dinsdag stil bij de eerste sterfdag van Steve Irwin. De Crocodile Hunter kwam vorig jaar op 44-jarige leeftijd om het leven na een steek van een pijlstaartrog. Fans verzamelen zich bij de Australian Zoo, de dierentuin van de familie Irwin. Terri Irwin, de vrouw van de dierenvriend, en dochter Bindi (9) en zoon Bob (3) brengen de dag in stilte door. Zij zouden in de Verenigde Staten zitten.

Uren voordat de dierentuin open ging, hingen de toegestroomde fans al bloemen en berichten aan de hekken van de zoo. "We wilden vandaag per se hier zijn", vertelde een fan. "We noemen dit onze pelgrimstocht."

Terri heeft op de website van de dierentuin voorgesteld 15 november uit te roepen tot landelijke herdenkingsdag voor haar overleden echtgenoot. Ze vraagt of iedereen op 'Steve Irwin Day' een kaki shirt wil dragen ter ere van Steve. De datum is gekozen omdat de favoriete schildpad van Steve op die dag is geboren. Het beest, dat naar de naam Harriet luisterde, overleed eerder dit jaar op 176-jarige leeftijd.

Steve Irwin was bekend om zijn enthousiasme voor de natuur. Zijn programma Crocodile Hunter, dat in 1992 voor het eerst in Australië werd uitgezonden, werd via Discovery Channel over de hele wereld bekend. Drie jaar geleden baarde hij opzien toen hij grote krokodillen voerde met zijn toen pasgeboren zoontje op zijn arm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen