Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zwartboek' en 'Ober' maken kans op prijs

Shownieuws

'Zwartboek' en 'Ober' zijn geselecteerd voor de European Film Awards. Uit deze en veertig andere Europese producties worden de nominaties voor gekozen.

De Nederlandse films 'Zwartboek' en 'Ober' zijn geselecteerd voor de European Film Awards. Deze en veertig andere Europese producties zijn kandidaat voor een nominatie voor de verschillende categorieën van het filmgala. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

Op 3 november wordt duidelijk of de films van Paul Verhoeven en Alex van Warmerdam op 1 december in Berlijn meedingen naar een award. Andere kanshebbers zijn 'The last king of Scotland' en 'The Queen', die ook bij de Oscars vele onderscheidingen binnensleepten.

Zowel 'Zwartboek' als 'Ober' viel al eerder in de prijzen. 'Zwartboek' werd genomineerd voor filmprijzen in Groot-Brittannië en Italië. Het oorlogsdrama won drie Gouden Kalveren en twee Rembrandt Awards. Onlangs werd bekend dat 'Zwartboek' genomineerd is voor de People's Choice Award, een Europese publieksprijs. 'Ober' werd beloond met twee Gouden Kalveren en een Gouden Film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen