Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luisterboek Carice van Houten genomineerd

Shownieuws

Carice van Houten heeft een luisterboek ingesproken dat genomineerd is voor de Prijs voor het beste Luisterboek. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt

Carice van Houten is genomineerd voor de Prijs voor het beste Luisterboek 2007. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Avond van het Luisterboek. Dat meldt Muziek en Beeld.

Van Houten maakte een luisterboek van 'Het Achterhuis' van Anne Frank. Het boek werd in april gepresenteerd. De klus was in drie dagen geklaard, vertelde ze destijds. Het kostte Carice veel energie om 'Het Achterhuis' in te spreken. "Omdat ik het moest voorlezen kwam het verhaal van Anne hard aan", bekende ze. "Ik was na afloop echt helemaal kapot."

De prijs voor het beste luisterboek, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, wordt toegekend aan de voordrager van het boek. Die krijgt een eervolle vermelding. Daarnaast mag de prijswinnaar een verhaal aandragen waarvan vervolgens een luisterboek wordt gemaakt.

Andere genomineerden zijn onder meer 'De wandelaar', geschreven en voorgedragen door Adriaan van Dis, en 'Paniek in de leeuwenkuil' van Paul van Loon, voorgedragen door Loes Luca.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen