Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Volkszanger Ed Nieman ontsnapt aan de dood

Shownieuws

Volkszanger Ed Nieman is ternauwernood ontsnapt aan de dood. De buitenkant van zijn café Leve De Lol in Nootdorp werd vrijdagnacht in de brand gestoken.

Volkszanger Ed Nieman is naar eigen zeggen ternauwernood ontsnapt aan de dood. De buitenkant van zijn café Leve De Lol in Nootdorp werd in de nacht van vrijdag op zaterdag na sluitingstijd in brand gestoken. Nieman was op het bewuste moment zelf aanwezig in het café en belde het alarmnummer 112, waarna hij de brand zelf probeerde te blussen. De brandweer was snel ter plaatse, waardoor de materiële schade volgens de zanger beperkt bleef.

Bij Nieman, bekend van de feesthit 'Leve de lol', zit de schrik er goed in. "De vlammen waren meters hoog en kwamen al door de voordeur en brievenbus naar binnen. Volgens de politie heb ik geluk gehad dat ik op het moment nog aanwezig was in het café en niet in de ruimte boven het café. Dan was de brand waarschijnlijk te laat opgemerkt en zou de afloop dramatisch zijn geweest."

Volgens de 46-jarige Nieman heeft de politie nog geen aanwijzingen waarom en door wie deze aanslag is gepleegd. De zaak wordt onderzocht door de politie Haaglanden. De brand is aangestoken met een brandbare vloeistof en een aansteker, die door de technische recherche voor de deur van het café zijn gevonden.

Het café in Nootdorp werd enkele weken geleden door de zanger gekocht. De officiële opening vindt plaats op 20 september. Ondanks het voorval wil de volkszanger het geplande openingsweekend gewoon door laten gaan.

Nieman werd 25 jaar geleden ontdekt door de zoon van Johnny Hoes en zijn platenmaatschappij Telstar. In dezelfde periode was hij te zien en te horen in de theatershow van Tineke Schouten. Samen met Gaston Starreveld maakte hij dertien jaar geleden de dagelijkse radioshow 'Broodje Noordzee' voor Radio Noordzee Nationaal. Eind februari verscheen zijn nieuwe album 'Ga met me mee'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen