Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Universal Studios dumpt Back to the Future-ritje

Shownieuws

Het pretparkritje 'Back to the future' in Universal Studios, dat sinds 1993 bestaat, is niet meer. Het moet plaatsmaken voor een attractie over The Simpsons.

(Novum/AP) - Het pretparkritje van 'Back to the future', dat sinds 1993 bestaat, is niet meer. Maandag kunnen bezoekers van het pretpark van de beroemde filmmaatschappij Universal Studios in Hollywood voor het laatst van de attractie genieten. Daarna moet deze plaatsmaken voor een nieuwe trekpleister, die gebaseerd is op de televisieserie The Simpsons.

Het 'Back to the future'-ritje nam bezoekers mee op de avonturen van de populaire filmtrilogie uit de jaren tachtig, waarin Michael J. Fox door de tijd reist en terug moet zien te komen naar de toekomst. Bezoekers stapten in auto's als die waarin het personage van Fox, Marty McFly, door de tijd kon reizen. Op een speciaal scherm werden dan beelden vertoond die de inzittenden de illusie moesten geven dat zij echt vlogen.

De nieuwe attractie van The Simpsons is volgend jaar klaar. Het pretpark van Universal Studios is na Disneyland een van de populairste pretparken van Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen