Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriend Belinda Meuldijk voert actie in Den Haag

Shownieuws

De vriend van Belinda Meuldijk voert dinsdag actie tegen dierenhandel. Hij overhandigt een petitie aan de commissie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De vriend van Belinda Meuldijk voert dinsdag actie tegen dierenhandel in Den Haag. Thierry Duval, die gedragstherapeut voor honden is, overhandigt een petitie en een keurmerk voor fokkers aan de Tweede Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

"Het moet eens afgelopen zijn met het leed dat wordt veroorzaakt door de dierenhandel", zegt Duval op de website Sterrenstek. "Er bestaat niet eens een keurmerk wanneer je een dier aanschaft. Hierdoor is er geen enkele controle op de handel, met alle gevolgen van dien."

Duval ontwierp met anderen een keurmerk dat garant moet staan voor een goede aankoop. Via het keurmerk is er ook controle op de dierenhandel. "De politiek moet er aan geloven, maar ook internetsites als Marktplaats en Speurder.nl", vertelt Duval. "Je moet eens weten hoeveel klachten ik van mensen binnenkrijg over de handel in dieren op internet. Dat is helemaal een duister wereldje."

Duval wordt dinsdag bijgestaan door onder anderen Nelly Frijda, Vivian Boelen, Harry Slinger en Isabelle Brinkman. Niet iedereen kan de actie van Duval echter waarderen. "Ik ben al een aantal malen bedreigd door criminelen uit de wereld van de dierenhandel", zegt de dierenvriend. "Ik kom aan hun boterham en die is meer dan riant."

Thierry Duval demonstreert van 12.00 tot 14.00 op het Plein voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen