Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Q-music geeft ruimtereis weg

Shownieuws

Radiostation Q-music geeft een ruimtereis weg. Uiteraard krijgt de winnaar daarvoor een intensieve training. Op 28 september wordt bekend wie de gelukkige is.

Luisteraars van Q-music kunnen een reis naar de ruimte winnen. Het gaat om een volledig verzorgde reis naar één van de lanceerbasissen in de Verenigde Arabische Emiraten of Singapore, meldt het radiostation maandag. De winnaar wordt na de astronauten André Kuipers en Wubbo Ockels de derde Nederlander in de ruimte.

Voor de ruimtevlucht is Q-music een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse onderneming Space Advertures, dat wereldleider is op het gebied van ruimte-ervaringen en de eerste commerciële vluchten naar het ruimtestation ISS organiseerde.

De ruimtereis in de Explorer duurt ongeveer negentig minuten. Het gaat om een zogeheten suborbitaal ruimtetransportsysteem, waarbij raketmotoren de passagiers boven het oppervlak van de aarde stuwen. De winnaar krijgt uiteraard een intensieve training van vier dagen. Daarbij worden ze ingelicht over onder meer gewichtloosheid en de veiligheidsprocedures tijdens de vlucht.

Wie wil meedoen aan de actie kan zich vanaf vrijdag via de site van Q-music inschrijven of zich melden bij een promotieteam. Op 28 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen