Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk nieuwe serie 't Schaep met de 5 Pooten

Shownieuws

Er komt mogelijk een nieuwe reeks van de televisieserie' 't Schaep met de 5 pooten'. Het gaat dan om nieuw geschreven afleveringen met nieuwe liedjes.

Mogelijk komt er een nieuwe reeks van de televisieserie' 't Schaep met de 5 pooten'. Loes Luca, die in de remake van de serie vorig jaar de rol vertolkte van tante Door, maakte de plannen bekend via de website van de Kamkrant. Een woordvoerder van de KRO meldt woensdag dat er inderdaad plannen zijn voor een nieuwe serie, maar dat de omroep daarover nog in gesprek is.

Mocht er een nieuwe versie komen, dan gaat het om compleet nieuw geschreven afleveringen. De originele scripts uit de jaren zestig, die vorig jaar opnieuw bewerkt werden, bestonden uit acht afleveringen. Het is nog niet bekend of de nieuwe serie opnieuw geschreven wordt door de 84-jarige Eli Asser. Voor nieuwe liedjes moet hoe dan ook een nieuwe componist worden gezocht. De originele liedjesschrijver Harry Bannink overleed acht jaar geleden.

De serie ''t Schaep met de 5 pooten' werd eind jaren zestig voor het eerst uitgezonden en bereikte toen een miljoenenpubliek. Ook werd de show bekroond met een Gouden TelevizierRing. De nieuwe versie, met acteurs als Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan en Carry Tefsen, ging vorig jaar december van start en trok gemiddeld 1,3 miljoen kijkers per aflevering.

De laatste versie van de serie is overigens uitgesloten van deelname aan de strijd om de TelevizierRing 2007. Volgens de Avro heeft de serie de prijs begin jaren zeventig al ontvangen en is het onmogelijk om met dezelfde serie twee keer te winnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen