Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woody Allen bescheiden over eigen invloed

Shownieuws

Woody Allen vindt niet dat hij anderen heeft beïnvloed met zijn werk. "Ik zie wel films die invloeden hebben van werk van Martin Scorsese en Steven Spielberg."

(Novum/AP) - Woody Allen vindt niet dat hij andere filmmakers heeft beïnvloed met zijn werk. "Ik zie wel vaak films die duidelijke invloeden hebben van werk van Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Robert Altman en Steven Spielberg, maar mijn sporen kom ik nooit tegen", vertelt de 71-jarige filmregisseur.

De tweevoudig Oscarwinnaar is aanwezig op het filmfestival van Venetië, waar zijn nieuwe film 'Cassandra's dream' in première gaat. De film gaat over twee broers, gespeeld door Ewan McGregor en Colin Farrell, die geldproblemen hebben. Een van de twee wordt verliefd op een mooie vrouw die de mannen verleidt om het slechte pad op te gaan.

Het is de derde keer dat de verstokte New Yorker Allen een film opneemt in Londen. Eerder nam hij 'Match point' en 'Scoop' op in de Britse metropool. Volgens de filmmaker is Londen 'een verslavende plek om te werken'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen