Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dries Roelvink heeft smaak van acteren te pakken

Shownieuws

Dries Roelvink heeft het naar zijn zin op de set van 'I love Dries'. "Het gaat me gemakkelijk af, maar dat komt misschien ook omdat ik mezelf speel."

Dries Roelvink heeft het naar zijn zin op de filmset van de komedie 'I love Dries'. "Acteren is geweldig", vertelt de volkszanger. "Het gaat me gemakkelijk af, maar dat komt misschien ook omdat ik mezelf speel."

In 'I love Dries', van regisseur Tom Six, wordt Dries Roelvink door een stel ontvoerd. Al snel blijkt dat het koppel niet uit is op losgeld, maar op het zaad van Dries. Omdat de mannelijke helft van de twee onvruchtbaar is, is een kind van de zanger hun grootste wens.

Sommige scènes kosten Roelvink wat meer moeite dan andere. "De moeilijkste scène tot nu toe was de achterbakscène, waarin ik ontvoerd word. Dat kwam omdat ik een beetje claustrofobisch ben." De bevruchtingsscène was daarentegen een eitje voor de blonde zanger. "Die ging me wel gemakkelijk af, omdat ik daar meer mee te maken heb gehad. Ik heb drie kinderen, dus dat moest wel lukken."

René de Wit, die bekend werd door zijn deelname aan het SBS-programma De Afvallers, speelt de mannelijke ontvoerder in de komedie. Hij moest zeventien kilo aankomen voor de rol. Daar had De Wit, die in de fim zijn debuut als acteur maakt, weinig moeite mee. "Personal trainer Imro Beuk heeft een dieet opgesteld en ik ben 29 kilo aangekomen. Het dieet werkt dus goed", lacht hij.

De Wit, die in de film een superfan van Roelvink speelt, bekent dat hij in het dagelijks leven niet idolaat is van de gebruinde zanger uit Landsmeer. "Ik hou niet zo van die muziekstijl, maar hij heeft wel leuke nummertjes."

Voor Dries betekent het begin van zijn acteercarrière niet het einde van zijn zangcarrière. De 48-jarige artiest zingt de titelsong van 'I love Dries', die 'Doktersroman' gaat heten. Regisseur Tom Six koos het nummer uit vijf nummers van Roelvink. "Hij vond dit nummer er mooi bij passen", vertelt de blonde zanger.

Six is erg tevreden over de prestaties van Dries. Hij beaamt dat hij een risico neemt door een film op te nemen zonder acteurs. "Daar hou ik juist wel van", zegt hij. "Ik ben een van de weinige regisseurs die wel eens wat anders probeert, iets nieuws. Daar ben ik alleen maar trots op."

Volgens Six, die eerder 'Gay' en 'Honeyz' maakte, is 'I love Dries' ook leuk voor mensen die geen fan zijn van de zanger. "Het gaat vooral om het verhaal", vindt hij. "Het is voor het publiek natuurlijk ook wel leuk om Dries een beetje te zien lijden, en dat doet hij zeker in 'I love Dries'. Zo wordt hij door zijn ontvoerders geen moment meer alleen gelaten: samen douchen, niet meer alleen naar het toilet en met z'n drietjes slapen. Hij lijdt vreselijk in de film!"

'I love Dries', waarin ook Grad Damen, Sugar Lee Hooper, Peter Beense en Chiel Montagne een rol spelen, gaat in februari in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen