Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willem-Alexander is 'een beetje latino'

Shownieuws

Prins Willem-Alexander is door zijn Argentijnse vrouw prinses Máxima een beetje latino geworden. Dat zei hij zaterdag bij aanvang van zijn verjaardagsfeest.

Prins Willem-Alexander is door zijn Argentijnse vrouw prinses Máxima een beetje latino geworden. Dat zei de kroonprins bij aankomst op Paleis Het Loo waar hij zaterdagavond zijn veertigste verjaardag viert. Volgens Willem-Alexander is het een feest met veel vrienden en dansen.

Vertegenwoordigers van verschillende koninklijke en vorstelijke huizen zijn naar het paleis in Apeldoorn gekomen voor de uitgestelde verjaardagsviering van de prins. Willem-Alexander was 27 april al jarig, maar stelde zijn feest uit omdat op 10 april zijn derde dochter Ariane was geboren.

De kroonprins en zijn gezin kwamen naar het paleis in een open koets, waardoor duidelijk te zien was dat prinses Alexia bijna van haar zitplaats gleed op het moment dat de koets stopte. Máxima en de drie dochters van het kroonprinselijk paar waren allen gekleed in roze jurken. Gevraagd naar het cadeau dat Máxima haar man had gegeven antwoordde ze lachend: "Een baby. Is dat niet genoeg?"

De prinsesjes Amalia en Alexia leken al behoorlijk gewend aan de aandacht van het verzamelde journaille en zwaaiden braaf. Bij de aankomst van prinses Margriet sprong Alexia zelfs enthousiast in de deuropening van het paleis en riep: "Tante, tante".

Prins Floris, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, was met zijn zwangere vrouw prinses Aimée gekomen. Die liet de exacte datum waarop de baby wordt verwacht nog even in het midden maar zei dat ze in oktober is uitgerekend.

Onder de buitenlandse genodigden waren de Belgische kroonprins Filip en prinses Mathilde. De prinses liep misschien al wat vooruit op de gevolgen van de formatieproblemen in België door gekleed in een oranje jurk naar het feest te komen. Op die problemen in het land wilden ze niet ingaan.

Andere buitenlandse gasten waren onder meer prins Edward en prinses Sophie uit het Verenigd Koninkrijk, prinses Victoria uit Zweden en verschillende leden van de Jordaanse en Spaanse koninklijke families.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen