Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney vindt Obama een rockster

Shownieuws

Presidentskandidaat Barack Obama heeft de allure van een rockster, vindt acteur George Clooney. Hij sprak vol lof over Obama op het filmfestival van Venetië.

(Novum/AP) - De Amerikaanse senator en presidentskandidaat Barack Obama is een echte verschijning met de allure van een rockster. Dat vindt althans acteur George Clooney. "Hij ontneemt je de adem. Ik zou het geweldig vinden als hij president werd", zei Clooney op het filmfestival van Venetië, waar vrijdag zijn nieuwe film 'Michael Clayton' in première ging.

Clooney doneerde in februari bijna een miljoen euro aan Obama, die hij roemt om zijn kritiek op de oorlog in Irak. Toch vindt hij ook twee andere presidentskandidaten van de Democraten, Hillary Clinton en John Edwards, 'interessant'.

De oorlogspolitiek hangt in de lucht op het Lido, het eiland voor de kust van Venetië waar het oudste filmfestival ter wereld momenteel in volle gang is. Twee films waarin de gevolgen van de oorlog in Irak centraal staan dingen mee naar de Gouden Leeuw voor beste film, die traditiegetrouw op de laatste dag van het festival wordt vergeven.

Clooney hoopt op een beter Amerika, nu de presidentstermijn van George Bush over anderhalf jaar ten einde is. "Ik geloof dat zeventig procent van de bevolking niet blij is met de huidige situatie. We kunnen beter dan dat we de afgelopen jaren hebben gedaan."

De 64e editie van het filmfestival van Venetië duurt tot 8 september. Paul Verhoeven zit in de internationale jury die bepaalt welke film dit jaar de Gouden Leeuw wint.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen