Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Gerard Joling favoriet voor Songfestival 2008'

Shownieuws

Als er iemand Nederland kan vertegenwoordigen op het Songfestival van 2008 dan is het wel Gerard Joling. Dat blijkt uit een poll op songfestival.web-log.nl.

Als er iemand Nederland kan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2008, dan is het wel Gerard Joling. Dat blijkt uit een poll op de site songfestival.web-log.nl, waar de afgelopen maanden kon worden gestemd op dertig potentiële songfestivalkandidaten. Joling kwam met vijftien procent van de stemmen als favoriet uit de bus op de Songfestival-fansite. Zangeres Hind werd tweede. Zij kreeg twaalf procent van de stemmen.

Ook Nick & Simon deden het goed bij de 1350 mensen die hun stem uitbrachten. Het Volendamse zangduo kreeg vijf procent van de stemmen, evenveel als zangeres Petra Berger. Jan Smit, Paul de Leeuw en de groep Reincarnatus moesten het doen met een procentje minder. Tot slot haalden ook De Toppers en Esmée Denters de top tien. Suggesties die de lezers zelf deden zijn de Dolly Dots, Rafaëlla, Twarres, Within Temptation en Trijntje Oosterhuis.

Mocht Joling Nederland volgend jaar mei in Servië willen vertegenwoordigen, dan is het dat niet voor het eerst. In 1988 bereikte hij de negende plaats met zijn liedje Shangri La. Momenteel heeft hij succes met de singles 'Maak me gek' en 'Blijf bij mij', een duet met André Hazes. Beide liedjes bereikten de nummer 1-positie in de hitlijsten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen