Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Roef Ragas hield zielsveel van acteren'

Shownieuws

Roef Ragas beoefende zijn werk met passie. "Hij hield zielsveel van acteren, maar hij hield nog meer van het leven", zei Peter de Baan over de overleden acteur.

Roef Ragas beoefende zijn werk met passie. "Hij hield zielsveel van acteren, maar hij hield nog meer van het leven, zeker zijn leven met Susan", zei regisseur Peter de Baan vrijdag in RTL Boulevard. "Hun liefde was voor hen het belangrijkst." Ragas overleed donderdag op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval.

De Baan, die de miniserie De Kroon regisseerde, gelooft het nieuws nog altijd niet. "Dit mag gewoon niet, zo iemand weg, dat kan niet", vertelde hij. "Je bent nooit voorbereid, maar bij Roef heb ik er nooit aan gedacht."

Volgens presentator Albert Verlinde was Ragas, die een hoofdrol speelde in de tv-serie Grijpstra & De Gier, donderdag op pad geweest met castingdirector Hans Kemna. Toen hij tijdens een restaurantbezoek naar het toilet ging, zou de acteur in elkaar zijn gezakt. Een groepje Britse medici zou hem nog tevergeefs hebben geprobeerd te reanimeren.

Ragas, die te zien was in films als 'De Poolse bruid' en 'Breaking the waves', liet zijn vrouw Susan Visser achter en twee jonge kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen