Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Bob Marley verwikkeld in ringtone-oorlog

Shownieuws

Familie van Bob Marley wil platenlabel Universal aanklagen voor het zonder toestemming uitbrengen van ringtones van zijn muziek.

De familie van Bob Marley wil platenlabel Universal Music Group en telecombedrijf Verizon Wireless voor de rechter slepen voor het uitbrengen van ringtones van muziek van de legendarische Jamaicaanse reggaezanger. Dat meldt de BBC. De familie zegt dat de bedrijven de naam en de afbeelding van Marley zonder toestemming hebben gebruikt.

Universal laat echter weten nog geen bericht te hebben ontvangen van een advocaat en noemt de claim 'waardeloos'. De platenmaatschappij zegt dat het uitbrengen van de ringtones binnen de overeenkomst valt van het contract tussen Marley en Universal.

Sinds dinsdag biedt Verizon Wireless de Marley-ringtones exclusief aan aan zijn klanten. Het bedrijf heeft daarvoor een deal gesloten met Universal, dat eigenaar is van Island Records. Daar bracht Marley vrijwel al zijn grote hits uit.

Bob Marley werd wereldberoemd met liedjes als 'No woman no cry', 'Jamming' en 'Stir it up'. In 1981 overleed hij aan de gevolgen van kanker. Het verzamelalbum van zijn grootse hits is de best verkochte reggaeplaat aller tijden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen