Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Harry noemt Diana beste moeder van de wereld

Shownieuws

Prins Harry noemt zijn moeder 'simpelweg de beste moeder van de wereld'. Hij deed dat tijdens de herdenkingsceremonie voor Diana die vrijdag gehouden werd.

(Novum/AP) - Prins Harry noemt zijn moeder 'simpelweg de beste moeder van de wereld'. Hij deed dat tijdens de ceremonie die vrijdag gehouden werd ter nagedachtenis aan prinses Diana. Het is tien jaar geleden dat de ex-vrouw van de Britse kroonprins Charles op 36-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven kwam.

De 'People's Princess' werd herdacht in de Guards Chapel van de Wellington Barracks in Londen. De dienst was het initiatief van de zoons van Diana, de 25-jarige prins William en de 22-jarige prins Harry, die op 1 juli ook al een groot herdenkingsconcert voor hun moeder organiseerden in het Wembley stadion in Londen.

Harry vertelt in zijn toespraak dat zijn leven en dat van zijn broer is opgedeeld in twee delen. "We hadden de jaren dat we gezegend waren met de fysieke aanwezigheid van een vader en een moeder. En nu zijn er al tien jaar zonder haar voorbij."

De jongste zoon van Diana heeft liefdevolle herinneringen aan zijn moeder. "Ze sprak haar liefde voor ons altijd uit. Ze was onze beschermer en vriend. Bovendien was ze, net als onze vader, vastbesloten om ons een stabiele en veilige jeugd te bieden."

Vooral haar lach is Harry bijgebleven. "Haar stralende lach begroette ons als we uit school kwamen. Ze moest altijd verschrikkelijk lachen als ze vertelde over iets geks dat ze die dag had gezegd of gedaan. Ze moedigde ons altijd aan als we nerveus of onzeker waren."

Harry zegt dat het verschrikkelijk is om op jonge leeftijd een ouder te verliezen. "Het was een gebeurtenis die onze levens voorgoed heeft veranderd. We missen onze moeder en denken nog iedere dag aan haar."

Meer dan dertig leden van de Britse koninklijke familie waren aanwezig bij de herdenking, onder wie koningin Elizabeth. Ook prominente Britten als premier Gordon Brown, de ex-premiers Tony Blair en John Major, Elton John, Cliff Richard en fotograaf Mario Testino woonden de dienst bij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen