Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Zwartboek' genomineerd voor People's Choice Award

Shownieuws

'Zwartboek' maakt kans op de People's Choice Award 2007. De oorlogsfilm van Paul Verhoeven staat op een shortlist met tien andere Europese films.

'Zwartboek' maakt kans op de People's Choice Award 2007. De oorlogsfilm van Paul Verhoeven staat op een shortlist voor de publieksprijs met tien andere Europese films, waaronder 'The last king of Scotland', 'The queen' en 'Perfume: the story of a murderer'.

Europese bioscoopbezoekers kunnen tussen 1 september en 31 oktober via de website peopleschoiceaward.org hun stem uitbrengen op hun favoriete film. Op 1 december wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse European Film Awards Ceremony in Berlijn.

De prijs is een initiatief van de European Film Academy in Berlijn, om bioscoopbezoekers meer te betrekken bij de Europese film en om Europese films meer bekendheid te geven. 'Volver', 'La vita e bella' en 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain' behoren tot de eerdere winnaars van de People's Choice Award.

Paul Verhoeven stelt in een persbericht vereerd te zijn met de nominatie. "'Zwartboek' is voor mij een heel persoonlijke film. De film bracht me terug naar Nederland, waar het werken met een Europese crew en cast tot een enorme creativiteit leidde", verklaart hij over de film, waarmee hij onder meer drie Gouden Kalveren won en een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen