Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het barst van de sterren op filmfestival Venetië

Shownieuws

Op het filmfestival van Venetië barst het van de sterren, zoals Keira Knightley en George Clooney. De Gouden Leeuw voor beste film wordt 8 september vergeven.

De ene na de andere ster maakt zijn opwachting op het filmfestival van Venetië, dat woensdag van start ging met de vertoning van 'Atonement'. Hoofdrolspelers Keira Knighley en James McAvoy waren daar uiteraard bij aanwezig, net als Michael Caine en Jude Law die donderdag hun opwachting maken bij de vertoning van hun nieuwe film 'Sleuth'.

Ook Rupert Everett en Vanessa Redgrave zijn al gearriveerd op het Lido, het eiland voor de kust van Venetië. Later in de week verschijnen daar ook Brad Pitt voor 'The assasination of Jesse James', Woody Allen, Colin Farrell en Ewan McGregor voor 'Cassandra' en Quentin Tarantino voor het retrospectief van Spaghetti Westerns dat hij presenteert.

Ook goede vrienden Tim Burton en Johnny Depp komen naar Italië. Depp mag Burton, met wie hij films als 'Edward Scissorhands' en 'Charlie and the chocolate factory' maakte de Gouden Leeuw overhandigen voor zijn gehele oeuvre.

Ang Lee is dit jaar de regisseur die vooralsnog voor de meeste ophef zorgt. De nieuwe film van de 'Brokeback mountain'-regisseur, het Chineestalige oorlogsdrama 'Lust, caution', suggereert dat Taiwan eigenlijk onderdeel uitmaakt van het Chinese vastland, dit tot grote ergernis van Taiwanese autoriteiten.

Het elfdaagse festival wordt op 8 september afgesloten met de uitreiking van de Gouden Leeuw voor beste film. Paul Verhoeven maakt deel uit van de internationale jury.

La Biennale di Venezia, zoals het festival officieel heet, is het oudste filmfestival ter wereld. Precies 75 jaar geleden vond het voor het eerst plaats. Toch is het dit jaar de 64e editie. Rond de Tweede Wereldoorlog werd er geen festival georganiseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen