Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keith Richards eist excuses voor slechte kritiek

Shownieuws

Keith Richards van de Rolling Stones wil excuses van Zweedse kranten. Zij schreven slechte recensies over het concert van de Stones op 3 augustus in Göteborg.

(Novum/AP) - De Rolling Stones laten slechte kritieken niet zomaar aan hen voorbijgaan. Gitarist Keith Richards eist dat twee Zweedse kranten hun excuses aanbieden voor de slechte recensies over het concert dat de Stones op 3 augustus gaven in Göteborg. Dat schrijft hij in een brief die de Stockholmse krant Dagens Nyheter woensdag plaatste.

Richards, over wie in de recensies geschreven werd dat hij 'verward' en 'superdronken' overkwam tijdens het concert, schrijft dat dit de eerste keer is dat hij reageert op een slechte kritiek. "Maar dit keer moet ik me wel uitspreken. Voor al onze fans in Zweden. Zij verdienen, net als wij, excuses."

Volgens de 63-jarige rocker klopt er niets van het negatieve commentaar van de kranten. "Er waren 56 duizend mensen in het stadium, die allemaal een ander concert hebben gezien dan dat wat jullie hebben bekritiseerd", staat in zijn brief. "Hoe durven jullie afbreuk te doen aan de ervaring van die mensen. En van de mensen die niet bij het concert waren en alleen jullie recensie hebben om op af te gaan. Schrijf gewoon de waarheid, dat het een goede show was."

Muziekrecensent Markus Larsson van de Aftonbladet is niet van plan zijn excuses aan te bieden. "Ik ga me niet verontschuldigen voor mijn subjectieve mening", stelt de journalist die het concert twee sterren gaf op een schaal van vijf. "Het is Keith die zijn excuses zou moeten aanbieden. Wij hebben tenslotte ruim 100 euro betaald om naar een gitarist te kijken die amper nog gitaar kan spelen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen